In  sedinta  ordinara a Consiliului Judetean Timis din data de  27 septembrie cele mai multe discutii si dezbateri au avut loc la votarea   Proiectului  de hotarare privind aprobarea Protocolului de colaborare cu Ministerul Administraţiei şi Internelor  prin  Direcţia Generală Anticorupţie.

   Consilierii  sunt foarte atenti cand e vorba de coruptie sau anticoruptie,  ca dovada faptul ca proiectul a fost discutat si in  sedinta anterioara din  4 august cand domnii Marcel Mihoc, Viorel Sasca si Leontin De Maio  au solicitat lamuriri  suplimentare  iar  domnul Titu Bojin, a  cerut amanarea dezabaterii pana la sedinta din  septembrie.

  Consilierii nu au lasat nimic la voia intamplarii. Au fost foarte atenti cu termenul de “colaborare”  si in plus au dorit sa stabileasca pretul si conditiile acestei colaborari.

     In sedinta de azi domnul consilier Viorel Coifan a  spus ca “ lupta anticoruprie e buna dar sa stim cat costa

       Dupa dezbateri asupra  unor aspecte de tehnica legislative a fost stabilita suma de maxim 40.000 lei pentru anul 2011 si  maxim 80.000  lei  pentru anul 2012.

    Protocolul prevede  la art.2:  “Consiliul asigura cu titlu gratuit, tiparirea de afise pliante si alte materiale de promovare, care vor contine machete de prezentare a coruptiei precum si mesaje anticoruptie”

     Domnul consilier Marcel Mihoc a solicitat putina atentie la termenul de colaborare care suna dubios si aminteste de alte vremuri  si a propus termenul de cooperare.  Pragmatic, domnul secretar Petrişor Nădăştean  a pus lucrurile la punct cu ajutorul  Dex-ului care a statuat ca cele doua cuvinte sunt  sinonime iar intre institutii se foloseste termenul de colaborare. 

     Domnul Viorel Sasca a solicitat ca pentru a nu parea un act unilateral si pentru a crea obligatii si din parte DGA,  termenul de “ poate asigura” sa fie inlocuit cu  “va asigura”.

     “ La  solicitarea Consiliului, DGA,  prin personalul serviciului Teritorial Anticoruptie Timis va  organiza  intalniri cu personalul Consiliului …”

     DGA este o institutie centrala in subordinea MAI  si vom urmarii, in procesul de monitorizare, daca aceasta a incheiat protocoale de colaborare si cu celelalte consilii judetene din tara si care a fost pretul platit de fiecare dintre ele.

 28/09/2011  Posted by Gipro jr. on 28/09/2011 C.J. Timis , , , , ,  Add comments

 Leave a Reply

(necesar)

(required)


*